Binnendeuren

Binnendeuren kan je zowel in bouwmarkten als speciaalzaken kopen. Bij nieubouwprojecten zal je doorgaans je binnendeur kunnen kiezen uit het (standaard) gamma van de bouwfirma. Heeft de aannemer meerdere deurleveranciers, dan heb je waarschijnlijk een ruimere keuze...

Soorten binnendeuren

Wat houten binnendeuren betreft, wordt een onderscheid gemaakt tussen een 3 tal soorten:
  • verfdeuren
  • fineerdeuren
  • massieve binnendeuren

Verfdeuren

Een verfdeur als binnendeur kiezen is de goedkoopste optie. De deurplaten zijn vlak, structuurloos en klaar om geverfd te worden. Tussen de deurpanelen zelf zit enkel een hardboard of honingraat versteviging, maar geen isolatie.

Fineerdeuren

Fineerdeuren zijn iets of wat duurder dan verfdeuren aangezien een dekfineer op deurpanelen wordt aangebracht. Een fineerdeur vind je in vlakke uitvoering of je kan kiezen voor een (HDF) dekplaat met structuur.

Massieve binnendeuren

Een massieve binnendeur wordt vervaardigd uit 100% hout. De deuren zijn zwaarder, steviger en worden doorgaans niet geverfd, dan wel behandeld met een houtbeits of vernis.

Opgelet: Ga je enkel je deur(plaat) vervangen en gebruik je de bestaande kozijnen, ga dan na dat de deurkozijn stevig genoeg is. Zeker als je "up-grade" van verfdeur naar massieve binnendeur!