Toiletrenovatie, hoe begin je eraan ?

Een toilet, je kan het meest standaardmodel uitkiezen, maar na een tijdje geraak je daar misschien op uitgekeken. Maar wat zijn dan de mogelijkheden en waarmee hou je best rekening bij een toiletrenovatie?

Een staand of hangend toilet

Wanneer je van een staand naar een hangend toilet wil is er meer renovatiewerk nodig dan dat je een nieuw model wil laten installeren van je huidige toilet. Waarom kiezen voor een hangend toilet? Tegenwoordig zijn deze veel populairder omdat ze hygiënischer zijn en bovendien gemakkelijker in onderhoud en schoonmaak. 

Tegels uitbreken in het toilet

Wanneer er tegels moeten uitgebroken worden in het toilet, zal je meer tijd moeten uittrekken voor een toiletrenovatie. Ga je het toilet opnieuw betegelen, dan kan je ervoor kiezen of je tot aan het plafond betegelt of halverwege stopt om dan verder te schilderen. 

De locatie van het toilet

Ook is het belangrijk om te kiezen of je enkel een toilet wil in de badkamer, of ook een aparte toiletruimte. Naar het toilet gaan is toch altijd privé en voor je gasten is het aangenamer om naar het toilet te kunnen gaan in een aparte ruimte, dan in je badkamer. Als je dus ruimte hebt voor een apart toilet, zou je dus beter een apart toilet moeten voorzien. Hierdoor stijgt ook de waarde van je huis.

Hoeveel WC’s kan je best hebben in je woning? 

Het hangt er van af of je een verdieping hebt in je woning of niet. Wanneer je een verdieping hebt is het handiger om zowel beneden als boven een sanitaire ruimte te voorzien. Vaak wordt er een toiletruimte gebouwd in de inkomhal, zodat gasten niet doorheen heel je huis moeten wandelen. 

De prijs van een toiletrenovatie

Gelukkig is een toiletrenovatie niet zo ingrijpend als een totaalrenovatie. Het hangt van vele factoren af hoe duur de renovatie van je sanitair zal zijn, en hoe lang deze renovatie zal duren:

  • Heb je een staand of hangend toilet?
  • Moeten er tegels uitgebroken worden?
  • Locatie van het toilet

Hoe hoog de kosten oplopen van een toiletrenovatie hangt vaak af van welk materiaal je gebruikt, de arbeidskosten en hoe groot de renovatie zal zijn. Wens je meer advies voor een toiletrenovatie of een prijsindicatie? Contacteer ons gerust!