Dakkapel | Dakuitbouw

Niet zomaar een rechthoek (kapel) in een driehoek (dak) !

Hellende daken voorzien van een dakuitbouw betekent extra (zolder-)ruimte creëren. Een dakkapel plaatsen op een schuine dakwand komt veel voor bij woningrenovatie.

Soorten dakkapellen

Naast prefab modellen worden tevens dakkapellen op maat vervaardigd, aangezien deze perfect in het dakgebinte geïntegreerd dienen te worden. Voor elk wat wils dus! Ook voor de structuur en afwerking van je dakkapel heb je een grote keuze:

  • glasvezel composiet dakkapellen (met of zonder textuur) verkrijgbaar in diverse kleuren
  • dakkappellen in massief hout
  • kapellen met buitenafwerking in houten schrotenpvc sidingszink of koper

Dakranden

Dakkapellen komen met verschillende opties en mogelijkheden. Dakranden van de dakkapel zijn daarbij een belangrijk onderdeel; immers zorgt de dakrand grotendeels voor de look-'n'-feel van de uitbouw. Verkies je een traditionele / klassieke dakrand of ga je eerder voor een moderne insteek?

Uitvoeringen & opties

Ingebouwde ventilatieroosters, vensterbanken, rolluiken, muggenziften, ... het zijn maar enkele van de diverse opties om maximaal van je dakkapel te kunnen genieten.

Plaatsing dakkapel

Alvorens je een prefab dakkapel of op maat gemaakte dakuitbouw kan plaatsen, dient de nodige uitsparing in het  dak voorzien te worden. Professioinele dakwerkers & daktimmerlui bereiden de installatie voor. Het installeren van een dakuitbouw gebeurt in 4 stappen:

  1. daksparing: 'een gat' voorzien in het dak waar de dakuitbouw geïnstalleerd zal worden + verstevigen van het dakgebinte (de gordingen)
  2. plaatsing dakkapel: installatie van de uitbouw / raamwerk dakkapel
  3. installatie buitenschrijnwerk: de ramen worden in de draagconstructie geplaatst
  4. buitenafwerking: isolatie, vochtwering en afwerking buitenzijde / dakbedekking

Fabrikanten, bouwers & plaatsers

Op internet kan makkelijk uitgebreide informatie gevonden worden m.b.t.

  • fabrikanten van dakkapellen
  • leveranciers dakuitbouw
  • dakwerkers & plaatsingsbedrijven

Zo kan je op http://www.bm-dakkapel.nl/ algemene info m.b.t. dakkapellen (soorten, materialen, ...) vinden. Het bedrijf plaatst nagenoeg dakkapellen in heel Nederland.