Elektrische CV

Bij een elektrische centrale verwarming is er geen sprake van een verwarmingsketel. Woningen verwarmen op elektriciteit is heel populair in Frankrijk en andere landen uit zuid Europa, waar elektriciteitsprijzen een stuk lager liggen dan in België, Nederland, ...

Voordelen van elektrische centrale verwarming

  • geen onderhoud aan centrale verwarmingsketel daar het CV-systeem enkel bestaat uit verwarmingselementen (vb radiatoren) en thermostaat.
  • men heeft de keuze uit verschillen de verwarmingselementen zoals bvb radiatorenconvectoren, warmtepanelen, ...
  • de thermostaat laat toe de gewenste temperatuur eenvoudig in te stellen, zodat de woning makkelijk (lees: met een draai aan de knop) in één keer verwarmd worden
  •  ...

Installatie CV op elektriciteit

Een elektrische CV installeren laat je best aan een erkend en bekwaam elektrieker over.
Er dient rekening gehouden te worden met een maximaal toegelaten stroomspanning; het gebruik van verdeelkasten voor het aansluiten van een elektrische centrale verwarming in woningen met doosnee bewoonbare oppervlakte is gangbaar.

Thermostaat elektrische verwarming

Beschikt je elektriciteitsinstallatie een dag/nacht teller, dan kan de elektrieker deze mee in de kring opnemen en de verwarming hierop afstemmen d.m.v. de thermostaat. De elektrische thermostaat stuurd alle aangesloten  radiatoren of andere verwarmingselementen aan.

Ook bij elektrische centrale verwarmingeen is een aparte programmatie per dag (week / week-end) is mogelijk.