Video en audio genot voor het hele gezin met een Home Entertainment Systeem

De ultieme filmervaring is niet langer alleen in de cinema te vinden, maar ook bij je thuis. Tegenwoordig kan je surround en high definition beeld immers ervaren zoals nooit tevoren. En dat vanuit je luie zetel door een dvd’tje, Netflix serie, een live concert of digitale TV te kijken met een Home Entertainment systeem!

Met een Home Entertainment System haal je de cinema ervaring bij je thuis!

Een Home Entertainment Systeem staat voor puur video en audio genot. Je kan er films op afspelen om thuis te kunnen genieten van de ultieme cinema ervaring. Doordat een Home Entertainment Systeem uitgerust is met een kwalitatief hoogstaand geluidssysteem breng je de sfeer, het geluid en het beeld van het witte doek naar je living. Kies je daarnaast voor een geavanceerd beeldscherm met een zeer hoge resolutie dan kan je thuis met een Home Entertainment Systeem een nieuwe kijkervaring beleven!

Welke TV kan ik best kiezen?

Thuis film of televisie kijken is zeer persoonlijk. Zo is de ene persoon pas tevreden met een beeldscherm van minimaal 49 inch, en heeft de ander meer oog voor beeldscherm met de hoogste resolutie. Wat je wensen ook zijn, het is van belang om te zien welke kenmerken van belang zijn voor jouw keuze in type beeldscherm.

 • Hoeveel inch?

  Het diagonale formaat van een beeldscherm wordt uitgedrukt in inch. Zo beginnen kleine TV’s met een diagonaal van 20 inch (51 cm) en kan het oplopen tot grote beeldschermen van wel 85 inch (216 cm). Het aantal inch drukt niet alleen de diagonale afmeting van het beeldscherm uit, maar geeft ook de kijkafstand aan. Bijvoorbeeld: een televisie met een schermformaat van 55 inch heeft een kijkafstand van 2,75 meter.

 • HD Ready, Full HD of Ultra HD?

  Eén van de belangrijkste kenmerken van een TV is de beeldresolutie. Resolutie is de grootte van een digitaal beeld, uitgedrukt in pixels. Tegenwoordig wordt hier de term HD, oftewel High Definition voor gebruikt. Zo kan je bij de aankoop van een beeldscherm kiezen voor 3 verschillende resoluties van beeldschermen:

  1. HD Ready: een HD Ready beeldscherm beschikt hierbij over een minimale resolutie van 1280 bij 720 pixels beschikt. Hiermee kan je dus geen Full HD-beeldmateriaal bekijken.
  2. Full HD: een Full HD beeldscherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 beeldpunten waarbij je meer details en een scherper beeld hebt dan HD Ready
  3. Ultra HD: een Ultra HD of 4K beeldscherm heeft een minimale resolutie van 3840 bij 2160 pixels en heeft daarmee een resolutie die 4 keer hoger is dan Full HD. Dit zegt al wel genoeg over de kwaliteit ervan!
 • Smart TV of gewone TV?

De meeste TV’s die tegenwoordig verkocht worden, zijn Smart TV’s. Deze zogenoemde slimme TV’s kunnen veel meer dan enkel te tonen wat er op een moment uitgezonden wordt. Dankzij een internetverbinding kan je er veel meer mee doen. Daarnaast heeft een Smart TV verschillende extra functies zoals surfen op het internet, gamen, content van de smartphone of tablet afspelen, films on demand mee kijken, programma’s opnemen en nog veel meer. Met een Smart TV kan je dus kijken en gamen wat je wil, wanneer je dat wil!

Combinatie van domotica met Home Entertainment Systeem

Een smart home, ook wel een slim huis, domotica of huisautomatisering genoemd, bestaat uit een aantal ‘slimme’, geautomatiseerde apparaten die verbonden zijn met het Wifi-netwerk bij je thuis. Zo kan je je Smart TV, geluidsinstallatie en decoder hiermee verbinden zodat je zelf bepaalt wanneer je wenst dat een apparaat in werking treedt, of je gebruikt hiervoor een app op je gsm, tablet of losse afstandsbediening. Of je kiest ervoor om je Smart TV als commandocentrum in te zetten.

Home Entertainment Systeem, ook voor een feestje thuis!

Wil je genieten van de muziek terwijl je een feestje in de tuin hebt, maar geven de luidsprekers uit de living niet het gewenste volume? Dan kan je kiezen voor een draadloos geluidssysteem en maak je boxen of geluidsspelers in elke ruimte overbodig. Via dit draadloze geluidssysteem wordt het geluid via de verschillende luidsprekers verdeeld over heel het huis. Daarnaast kan de bron van de muziek verschillen. Zo kan je in de keuken naar één van de duizenden internetradio’s luisteren, terwijl vrouwlief geniet van ontspannende muziek terwijl ze in bad ligt, en je zoon zijn favoriete liedjes van Spotify afspeelt!